جاهای دیدنی لنگرود ، گیلان Langarud
به گزارش سفری به ترکیه، استان گیلان شهرهای بسیار زیادی دارد که هر کدام از جذابیت و طبیعت فوق العاده ای بهره مند هستند. شهر لنگرود از یک طرف به شهرستان رودسر و از طرف دیگر به لاهیجان متصل است. با ورود به این شهر دیدنی، کوه های جنگلی، دریای آبی خزر، آب و هوای معتدل و رودهای خروشان که در لنگرود وجود دارند، مسافران را شگفت زده می نمایند. اما باید بگوییم جاهای دیدنی لنگرود تنها به طبیعت بی نظیر آن محدود نمی گردد می توان در این شهر با مکان های تاریخی و دیدنی دیگری نیز روبه رو شد که هر کدام از تاریخچه ای غنی برخوردار هستند. در ادامه مطلب همراه خبرنگاران باشید تا با جاهای دیدنی لنگرود بیشتر آشنا شوید.
جاهای تماشای لاهیجان و لنگرود
طبیعت بکر، آثار تاریخی و روستاهای باصفای استان گیلان احتیاج به تعریف ندارند. تمام شهرستان های استان گیلان پر از جاذبه اند؛ اما لاهیجان و لنگرود نمونه ای از زیباترین مکان های این استان هستند. این دو شهر جاهای تماشای زیادی دارند که در زیر به معرفی آن ها می پردازیم.
تله کابین لاهیجان
چه چیزی بهتر از این که در یک کابین که در ارتفاعات معلق است بنشینید و به تماشای ابرها، طبیعت سرسبز و آبشارهای لاهیجان بپردازید. تله کابین یکی از برترین سرگرمیات بام لاهیجان به شمار می رود که تماشای طبیعت اطراف از درون آن حس آرامش بخشی را در مخاطب خود ایجاد می نماید. تله کابین احرار بزرگ ترین تله کابین لاهیجان است که تا ساعت 8 شب آماده سرویس رسانی به هموطنان عزیز است.
شیطان کوه لاهیجان
این مکان که قبلا به شاه نشینان معروفیت داشت از سرسبزترین جاهای لاهیجان است. آبشاری از میانه کوه گذر می نماید که طبیعت این مکان را اعجازانگیز نموده است. اگر هوس کوه نوردی نموده اید می توانید، از بالای کوه بالا بروید و از طبیعت آن نهایت لذت را ببرید. اما در بالای کوه شما زمین های چای را در قسمت پایین و اطراف کوهپایه خواهید دید که بسیار چشم نوازند. این مکان در بین جاهای گردشگری لاهیجان حرف اول را می زند!
پل خشتی لنگرود
پل خشتی، معروفترین جای تماشای و بنای تاریخی لنگرود است. این پل یکی از آثار تاریخی است که ساخت آن به زمان قاجار برمی گردد. به دلیل قرار گرفتن رود و بعلاوه بارش های فراوان در این منطقه پل هایی را برای رفت و آمد می ساختند که یکی از آن ها پل نالکیاشر است. نالکیاشر 2 طاق دارد که یکی از آن ها بزرگ تر از دیگری است. سطح رویی این پل به صورت شیب دار است و هم اکنون نیز می توان از آن به عنوان پلی برای عبور و مرور استفاده کرد.
منزل قدیم منجم باشی
خانه قدیمی مُنجم باشی، در فشکالی محله لنگرود، نمونه اى از هنر معمارى گیلان در دوره قاجار و یکی از جاهای تماشای لنگرود است.خانه تاریخی منجم باشی در فشکالی محله و جنب سبزه میدان لنگرود واقع شده که تا امروز نیز به جای مانده و شامل بخش های چون: بیرونی، اندرونی، خلوت خانه، مسجد، حمام و مانند آن است.
ورودی اصلی ساختمان بیرونی که به مهتابی مشهور است، با سردر ورودی هلالی شکل و گچ بری ساده بسیار زیبا به نظر می رسد. طبقه بالا از یک سالن پذیرایی و سه اتاق تشکیل شده است، جلوی اتاق ها ایوانی به عرض یک متر و طول 10 متر وجود دارد که چهار ستون چوبی سقف آن را سر پا داشته اند. سالن و تزیینات این خانه، نمونه اى از هنر معمارى گیلان در دوره قاجار را به نمایش گذاشته است. این بنای تاریخی نیز در لیست آثار ملى ثبت شده قرار گرفته است.
خانه دریا بیگی
خانه زیبای دریابیگی یکی دیگر از جاهای تماشای لنگرود است که علاقه مندان به هنر و معماری را به سوی خود جذب می نماید. این خانه تاریخی که متعلق به یکی از افراد سرشناس گیلان و در اوایل دوران قاجار مقر فرماندهی نیروی دریایی بوده است، نمادی از معماری گیلان در دوران قاجار است. خانه دریابیگی در دو طبقه با ایوان های چوبی زیبا ساخته شده است و مقرنس کاری ها، گچ بری ها و آینه هایش، ارزش زیادی دارد. درهای چوبی قدیمی و اورسی های چوبی مشبک هم از دیگر ویژگی های این خانه قدیمی است. خانه دریابیگی، در محله راه پشته لنگرود، به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بام لنگرود
این بام بسیار سرسبز بوده و دارای آب و هوای تمیز می باشد که دید بسیار خوبی به بخش کومله، لنگرود، روستاهای اطراف، باغ های چای منطقه و حتی شهر شلمان و چمخاله دارد. طبیعت این منطقه با وجود مسافران و مهمانان زیادی که همیشه برای تماشا و سرگرمی حضور پیدا می نمایند دست نخورده مانده است و یکی از زیبایی های لنگرود به شمار می رود.
این تپه دید بسیار خوبی نسبت به بخش کومله و لنگرود و روستاهای اطراف و باغات چای منطقه و حتی شهر شلمان و چمخاله دارد. اما گذشته از دید بسیار خوب، آب و هوا و سر سبزی این منطقه هم قابل توجه است. ورودی این بام بلند حدود 1 کیلومتر بعد از چهار راه کومله به طرف شهر اطاقورِ می باشد.
لیلا کوه
لیلاکوه از منطقه ها ییلاقی و گردشگری سبز خطه شمال ایران است. لیلاکوه در جنوب غرب لنگرود واقع شده که به دلیل داشتن قلیان سراهای بسیار، به قطبقلیان سرای استان گیلان معروفیت دارد که معروف ترین آن قهوه خانه دیشلمه است. این منطقه که در میان ارتفاعات و جنگل قرار گرفته است، یکی از منطقه های مجذوب کننده برای طبیعت دوستان به شمار می رود.
عطا کوه
قله عطا کوه با ارتفاع حدود 700 متر از سطح دریا به لنگرود و لاهیجان مشرف است. روی قله عطاکوه دکل های مخابراتی رادیو، تلویزیون و مخابرات قرار گرفته است که به همین خاطر اهالی منطقه به این قله، دکل می گویند. برای دسترسی به این قله باید از میان باغ ها و جنگل گذر کرد.
دریاچه کومله
دریاچه یا استخر طبیعی کومله در استان گیلان واقع است. این دریاچه از 3 آبگیر مجزا تشکیل شده است که طول بزرگترین آبگیر در حدود 1 کیلومتر و عرض آن 400 متر است. فاصله دریاچه تا سواحل دریای خزر و ساحل زیبای چمخاله در حدود 10 کیلومتر و تا ارتفاعات شمالی البرز و کوه پرش کوه در حدود 1 کیلومتر است. در نزدیکی دریاچه امکانات سرگرمیی از قبیل قایق سواری و روستوران تعبیه شده است. این دریاچه در جنوب روستای کومله واقع در 4 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان لنگرود قرار گرفته است.
منطقه شکار ممنوع تالاب چاف
منطقه شکار ممنوع تالاب چاف در حاشیه شهرستان چاف و 13 کیلومتری شمال شرقی شهر لنگرود و 65 کیلومتری شهر رشت در استان گیلان قرار گرفته است. تالاب چاف، در ارتفاع منفی 25- متری از سطح دریا قرار گرفته است و از شمال به روستای تازه آباد چاف، از شرق به دریای خزر، از جنوب و غرب به روستای چاف بالا محدود می گردد. آب و هوای آن معتدل و مرطوب با میانگین بارندگی 1300 میلی متر در سال است. وسعت تالاب در حدود 800 هکتار است.
تالاب امیرکلایه لاهیجان
اگر از تماشای طبیعت زیبای تالاب در کنار زیست بوم حیوانات و گیاهان آن لذت می برید به تالاب امیرکلایه سری بزنید. این مکان پر از مرغان دریایی مهاجر، حیوانات آبزی زیبا و نیلوفرهای آبی است که طبیعت آن را بسیار چشم نواز نموده است. این تالاب به دلیل ویژگی های خاص زیست محیطی، از تالاب های بین المللی لاهیجان به شمار می رود.
دوازده امامزاده- دوازده تن
این بقعه مدفن 12 تن از سادات کیایی است که بر بخش شرقی گیلان حکومت می کردند و چون موطن سادات کیایی ملاط بود به سادات ملاطی نیز معروف هستند طبق شجره نامه ای که در بقعه موجود است این دوازده تن عبارتند از سید علی و سید محمد، پسران امام سجاد(ع) و سید یوسف، سید یونس، سید حسن، سید مظفر، سید موسی، سید حیدر، سید صالح، سید اسکندر، سید خاور و سید ابوذر پسران امام محمدباقر (ع). بنابه روایت مرعشی نخستین کسی بود که در ملاط دفن شد و بعدا برای او بارگاه ساختند زن سید محمد کیا بود که در سال 820 قمری درگذشت و سلطان دستور داد برای او مقبره بزرگی بسازند بعد خود نیز در همانجا مدفون شد روستای ملاط را سابق بر این مشهد سر نیز می گفتند.
مسجد بازار لنگرود
مسجد حاج علی/مسجد بازار (لنگرود) این بنا در محله بازار لنگرود واقع شده و نوسازی شده است . مسجد به غیر از در منبت زیبای مورخ 1241ه-.ق، فاقد اثر تاریخی و هنری است .
بازار لنگرود
بازارگردی در هر منطقه ای یکی از پرطرفدارترین و در عین حال مهم ترین بخش های گردشگری است. بازار هفتگی لنگرود هم که با فراوری مقادیر قابل توجهی برنج و چای و عرضه ماهی های تازه، یکی از بازارهای درجه اول استان گیلان است، یکی از مجذوب کننده ترین جاهای تماشای لنگرود محسوب می گردد. می توانید در بازار قدم بزنید، از فراوریات درجه یک مردم تماشا کنید، صنایع دستی حصیری که زنان هنرمند روستا خود بافته اند را خریداری کنید و از تماشای زندگی، کار و فرهنگ مردم لنگرود لذت ببرید. اگر شنبه ها به این بازار بروید، علاوه بر فراوریات بومی، انواع و اقسام محصولات داخلی و خارجی عرضه می گردد که می تواند خاطره ای به یاد ماندنی از خرید در این شهر را برایتان به یادگار بگذارد.
آبشار ماهی مشو
این آبشار یکی از خیال انگیز ترین منطقه ها لنگرود است. در زیر این آبشار حوضچه هایی به ارتفاع 2 متر برای شنا کردن وجود دارند. آبشار ماهی مشو از حیث زیبایی بصری نمونه بسیار کاملی است. در کنار این آبشار صخره هایی به رنگ قرمز وجود دارد که محیط آن را بسیار رویایی می نماید. بعلاوه وجود پرندگان در این منطقه صداهایی آرامش بخش را در محیط ایجاد می نماید. نکته جالب در خصوص این آبشار این است که در این آبشار هیچ ماهی وجود ندارد و وجه تسمیه آن نیز همین است.
ساحل چمخاله
هرچند که استان گیلان سواحل خزری بسیار زیبایی دارد؛ اما بعضی از این سواحل به دلیل پاکیزگی، موقعیت آب و هوایی و بعلاوه امکاناتی که در ساحل وجود دارد، پرطرفدارترند. ساحل چمخاله یکی از این سواحل است که در سال 1390 به عنوان برترین ساحل استان گیلان انتخاب شده است. وجود آلاچیق، زمین های بازی و آرامشی که در این مکان حکم فرماست باعث شده که چمخاله یک مکان دوست داشتنی برای طبیعت دوستان باشد.
پارک جنگلی لنگرود
لنگرود شهری است که به جنگل و سواحل زیبای آن معروف است. در این شهر مکان های جنگلی بسیاری وجود دارد که معرف طبیعت بسیار زیبای گیلان است. یکی از معروف ترین جنگل های لنگرود، جنگل خرمه است. وجه تسمیه این جنگل به دلیل معنای دو واژه خر و مه است که به معنای آفتاب و مهتاب است. در این مکان می توان طبیعت بکر و سکوتی که در فضای جنگلی این پارک وجود دارد؛ این مکان را به گزینه ای ایده آل برای گذراندن اوقات فراغت تبدیل می نماید. پارک جنگلی آزادی نیز به دلیل موقعیت بسیار مناسب و نزدیکی به اماکن مهم لنگرود از پرطرفدارترین پارک های آن است. این منطقه دارای ورودی و خروجی است و به همین خاطر از حیث پاکیزگی حرف اول را در میان پارک های جنگلی می زند.
پارک جنگلی فجر نیز از حیث موقعیت مکانی بسیار مناسب است و در نزدیکی لیلاکوه و آبگیر کیاکلایه قرار گرفته است. به همین خاطر منظره ها بسیار زیبایی در این منطقه وجود دارند. در فصل تابستان در کیاکلایه، نیلوفرهای آبی شناورند و چهره آن را بسیار رویایی می نماید. به دلیل طبیعت بسیار پاک و فرح بخش، این مکان به یکی از برترین مکان ها برای پیاده روی، دوچرخه سواری و اسکی سواری است. مهم ترین مزیت این پارک آن است که باعث شده استنشاق هوای آن حس و حال تازگی را به افراد تزریق کند. در این پارک دریاچه ای مصنوعی نیز وجود دارد که زیبایی آن را دوچندان می نماید.
منبع: تاپ تراول